Maximaliseren
Waar het bij koken gaat om het maximaliseren van smaak, gaat het bij een bedrijf of organisatie aansturen om het maximaliseren van de waarde van je product of dienst. Werknemers vervullen hierin een essentiële rol, naarmate ze zich beter kunnen ontwikkelen, realiseren ze meer potentieel en creëren ze meer waarde. Hiervoor is de juiste omgeving, begeleiding en ondersteuning nodig, zodat het potentieel van werknemers effectiever herkend, ontwikkeld en gerealiseerd kan worden. Dat vereist geen wonder, maar begrip van menselijke processen en de toepassing van effectieve methoden. Het vereist bovendien de ontwikkeling van specifieke karaktereigenschappen en vaardigheden.
Wanneer dit begrip niet in voldoende mate aanwezig is, ontstaan er problemen en complicaties die de kwaliteit en constantheid van de prestaties ondermijnen, waardoor compensatie noodzakelijk is. Bij het koken manifesteert zich dit, wanneer de smaak niet goed is opgebouwd en onvoldoende ontwikkeld is, in een overvloed aan zout op het eind of in een extravagante presentatie om de kwaliteit van het voedsel te verbergen. In organisaties waar medewerkers zich onvoldoende kunnen ontwikkelen, uit zich dit in een gebrek aan loyaliteit, een geringe betrokkenheid, verzuim en personeelsverloop. Dit kan worden gecompenseerd door leiderschapscursussen, verandertrajecten, het inschakelen van coaches of het aanbieden van hogere salarissen of verbeterde secundaire arbeidsvoorwaarden. De kosten van deze compensaties zijn echter zeer hoog en de resultaten zijn beperkt, omdat het de werkelijke kwaliteit die de organisatie levert slechts verbergt.
Reacties
Een reactie posten