Werkdruk

 


Investeren in zaken die geen zichtbaar rendement opleveren, is niet goed voor de motivatie om door te gaan en ook niet voor de portemonnee. Hetzelfde principe geldt wanneer je je inzet voor zaken die geen zichtbaar resultaat opleveren of waar geen ontwikkeling in zit. Het kost dan vooral veel energie en levert geen energie op. Langdurige blootstelling aan een dergelijke situatie kan leiden tot burn-out. Burn-out is dan ook niet zozeer een kwestie van hoeveel werk je doet. Het gaat erom of de inzet een zichtbaar resultaat of progressie oplevert, zodat het energie geeft en niet alleen maar energie kost. 

Investeringen doen of energie steken in zaken die zichtbaar niets opleveren geven je bepaalde signalen. Wat je ermee doet, bepaalt of het schade kan berokkenen of niet. Niet luisteren naar de signalen is het meest onverstandig en leidt tot een vicieuze cirkel. Een burn-out is vaak langdurig, leidt tot meer taken bij het overige personeel, zorgt voor een hogere werkdruk en vergroot de kans op meer uitval.
  
Het punt is...

Burn-out is sterk afhankelijk van de manier waarop de werkzaamheden zijn vormgegeven, niet van de hoeveelheid werk. Leidinggevenden zijn primair verantwoordelijk voor het ontwerpen en vormgeven van deze werkzaamheden. Als je organisatie te maken heeft met burn-out, personeel langdurig uitvalt en de werkdruk stijgt, moet je je afvragen of de leidinggevenden wel de juiste vaardigheden hebben ontwikkeld.

Meer bereiken met minder inspanning en je organisatie naar nieuwe hoogten accelereren? Neem contact op via rico@rjrconsulting.nl of check www.rjrconsulting.nl voor meer informatie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

De drijvende kracht

Terug naar de basis

Eerlijkheid over perfectie